Tehnikamessil esitleti ülivõimsat akupanka, millega saab mitu päeva kogu maja toita (3)

tehnika.postimees.ee
Copy
Kui kokkuhoidlikult tarbida, saab hiigel-akupangaga majas mitmeid päevi hakkama nii elektrikatkestuse kui ülikalli börsihinna ajal.
Kui kokkuhoidlikult tarbida, saab hiigel-akupangaga majas mitmeid päevi hakkama nii elektrikatkestuse kui ülikalli börsihinna ajal. Foto: EcoFlow

Praegu Las Vegases kestval tehnoloogiamessil CES esitles Hong Kongi firma EcoFlow akupanka, mis toidab ära kogu majapidamise ning selle võimsusest piisab isegi elektriauto laadimiseks. Tegemist on EcoFlow võimsaima energiajaamaga ning maailmas on vaid üks sellest veel suurem akupank.

EcoFlow DELTA Pro Ultra aku mahtuvus on 6 kWh ja võimsus 7200 W. Seda ei jaksa enam üksi väga hästi üles tõsta, sest akupanga kaal on 53 kg ja selle külge kinnitatav inverter kaalub 32 kg. Sellepärast on energiaallikal all neli ratast.

Hiljuti Postimehes testitud väiksem mudel DELTA Pro, mida varem peeti maailma võimsaimaks (enne kui hiljuti välja tulnud Zendure Superbase-V purustas selle rekordi), kaalus samuti üsna palju - 50 kg, mida jaksas veel hädavaevu liigutada.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles