Aasta esimene «CS2» miljoniturniir on ukse ees

Steven Tiirik
Copy
Võistkonna G2 staarmängija Nikola «NiKo» Kovač
Võistkonna G2 staarmängija Nikola «NiKo» Kovač Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

Poola e-spordi rahvuslik uhkus ehk IEM Katowice põhiturniir algab 3. veebruaril. Võistlusel osaleb ka eestlane Robin «ropz» Kool.

Kuigi maailma parimad «CS2» tiimid on oma aasta esimesed kohtumised juba pidanud, siis esimene korralik suurturniir on veel olemata. Miljoni dollarilise auhinnafondiga IEM Katowice 2024 aitab siinkohal välja.

Spodek Arena, kus mängitakse turniiri finaal, on «CS2» fännide jaoks legendaarne. Samal laval on «Counter-Strike’i» mängijad üle maailma karikaid peakohale tõstnud juba üle 10 aasta.

2022. aasta alguses õnnestus see esimest korda ka Eesti parimal mängijal Robin «ropz» Koolil. Ropz võitis tiitli koos FaZe Claniga, sama meeskonnaga osaleb ta turniiril ka käesoleval aastal.

Eestlane koos meeskonnaga on turniiri favoriitide hulgas. Hetkel asub FaZe HLTV maailma meeskondade edetabelis 2. kohal, Vitality järel.

Kuigi me teame, et FaZe astub võistlustulle turniiri A-alagrupis, siis esimest vastast veel teada ei ole. Enne tuleb välja selgitada viimased turniirile pääsejad. Hetkel on koos eestlasega A-alagrupis veel Falcons ja NaVi.

Eelvoor ehk play-in turniir mängitakse 31. jaanuarist kuni teise veebruarini. Üritusel osalevast 16 meeskonnast pääsevad põhivõistlusele pooled, kes lisanduvad kaheksale juba praegu kirjas olevale tiimile.

IEM Katowice valitsev meister on Euroopa segameeskond G2, kes alistas 2023. aasta finaalis Heroicu.

Karikavõitjat pärjati 400 000 dollari suuruse auhinnaraha ja tasuta pääsmega IEM Cologne turniirile. Täpselt sama motivatsioonipakett on ka sel aastal valmis pandud.

Intel Extreme Masters ehk IEM on üks maailma suurimaid e-spordi turniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles