SUUR DUELL Jalgpallimängude senine turuliider võib saada hirmuäratava konkurendi

Sten Kohlmann
, ajakirjanik-toimetaja
Uuendatud 28. mai 2024, 11:09
Copy
Foto: Electronic Arts

Kaks aastat tegi mängulooja Electronic Arts teatavaks uudise, mis näiliselt muutis mängumaailma igaveseks. Pikaajaline suhe FIFA organisatsiooniga katkes ja seeläbi sai otsa ka 30 aastat kestnud mänguseeria.

Electronic Artsi jaoks olid muutused minimaalsed. Iga-aastased jalgpallimängud said uue nime, milleks «EA Sports FC». Sellega kaasnevalt toimus pisikene, ent suures plaanis võrdlemisi tähtsusetu langus mängijate arvus.

Selgus, et FIFA nimi on Electronic Artsi jalgpallimängude juures olnud kõige ebaolulisem komponent. Nüüd aga võib juhtuda, et lähitulevikus saab sellest üks äärmiselt oluline määraja.

Nimelt teatas FIFA tunamullu, et kavatseb turule tuua enda vutimängu ning otsib selleks partnereid. Hiljuti aga avaldas üks infolekitaja, et organisatsioon on leidnud arendaja, kes võib üle pika aja Electronic Artsile ka päriselt konkurentsi pakkuda.

Selleks arendajaks pole ei keegi muu, kui spordimängude fännidele tuttav 2K. Nende käe all valmivad iga-aastased NBA mängud, samuti teeb stuudio ka golfi-, tennise- kui ka maadlusmänge. Minevikus on kätt proovitud ka pesapalli ja hokiga.

Väidetavalt kuulutatakse «FIFA 2K25» välja juba üsna pea ning selle ilmumiseks ennustatakse käesoleva aasta sügist.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles