Päevatoimetaja:
Kaido Einama

Eesti idufirma sai valmis uue kompaktse vesinikuelemendil töötava generaatori

Copy
Ettevõtte uus vesinikuelemendiga generaator on suuruselt nagu lauaarvuti ning selle võibki lauale panna, sest ebameeldiva  kütusehaisu asemel levitab see vaid natuke veeauru, kui töötab.
Ettevõtte uus vesinikuelemendiga generaator on suuruselt nagu lauaarvuti ning selle võibki lauale panna, sest ebameeldiva kütusehaisu asemel levitab see vaid natuke veeauru, kui töötab. Foto: PowerUP

Eesti päritolu iduettevõte PowerUP Energy Technologies esitles oma uusimat lipulaeva: 3 kW võimsusega vesinikkütusel töötavat kompaktset generaatorit UP3K, mis aitab igas olukorras – nii kliimamuutustest kui sõdadest tekitatud elektrikatkestuste vastu.

«UP3K on maailma kõige võimsam kaasaskantav generaator,» ütles PowerUP Energy Technologiesi asutaja ja tegevjuht Ivar Kruusenberg.

«Vastupidavus on muutunud meie ühiskonna nurgakiviks. Vesinik on ainulaadne kütus, kuna seda saab ka Eestis toota, pakkudes energiasõltumatust ja -julgeolekut,» lisas Kruusenberg, miks selline generaator hea on lisaks sellele, et töötades on heiteks vaid veeaur.

Vastavalt telekommunikatsiooni, kaitsevaldkonna ja ehitusklientide vajadustele on UP3K mõõtmetelt veidi suurem, kuid modulaarsem, täiesti autonoomne ja säilitab samas vaikse ja saastevaba vesinikgeneraatori eelised.

«See on toode, mida saab asetada kasvõi köögilauale või voodi kõrvale. Näiteks magas üks sõdur testide ajal rahulikult meie töötava generaatori kõrval,» kommenteeris Kruusenberg.

Kümned tuhanded mobiilioperaatorite mastid kasutavad praegu endiselt kütusena diislit, samas kui sektor on esimese tööstusharuna maailmas lubanud jõuda süsinikuneutraalsuseni. PowerUPi generaatoreid kasutavad Eestis näiteks nii Tele2 kui  Telia.

UP3K seadme saab lihtsalt ühendada täiendavate akupankade ja PowerUPi toodetega, sealhulgas UP400 ja UP1K generaatoritega, tagades järjepidevuse ja lihtsa uuendamise võimaluse.

3 kW generaator suurendab oluliselt mõne ettevõtte või kodumajapidamise energiavarustuse kestust, pakkudes piisavalt energiat, et toetada olulisi igapäevaseid tegevusi. Võimsus on tavaliselt piisav 2–3 elanikuga kodu varustamiseks elektriga pikemaks ajaks.

Lisaks on UP3K usaldusväärne toiteallikas päästetöötajate kriitilistele seadmetele ja valveapteekidele, aidates kriisiolukorras kaasa turvalisusele.

Tagasi üles