Fiat soovib Chrysleri ostmiseks võtta 10 miljardit dollarit pangalaenu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fiati tegevjuht Sergio Marchonne.
Fiati tegevjuht Sergio Marchonne. Foto: SCANPIX

Itaalia autotootja Fiat peab kõnelusi pankadega, et laenata kuni 10 miljardit dollarit, laenu tahab Fiat kasutada ülejäänud 41,5-protsendilise Chrysleri osaluse ostmiseks ametiühingu United Auto Workers pensionifondilt, kirjutab Bloomberg.

Samuti soovitakse laenupaketiga refinantseerida Fiati praegused pangalaenud, Fiati juht Sergio Marchionne loodab tehinguga ühele poole saada enne suve lõppu. Ostetavate Chrysleri aktsiate koguväärtus võib ulatuda 3,5 miljardi dollarini.

Üks kaalutavatest võimalustest on ka Fiati ja Chrysleri ühendamine Ühendriikides nii, et praegused Fiati omanikud vahetaksid oma aktsiad uue ühisettevõtte omade vastu.

2009. aasta juunis müüdi suurtes raskustes Chrysleri aktsiatest 20 protsenti Fiatile, kes oma osaluse on aastatega suurendanud 58,5 protsendile, praeguseks on Ühendriikide autotootja Fiati peamiseks kasumiveduriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles