Elektriautod võivad viie aastaga oma väärtuse kaotada

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriauto.
Elektriauto. Foto: Reva

Briti autohindasid jälgiva agentuuri Glass's Guide hinnangul võivad elektriautod viie aastaga sisuliselt kaotada oma väärtuse.

Agentuuri ekspertide hinnangul kaotavad elektriautod viie aastaga ligi 90 protsenti oma hinnast. Samas tavaautode väärtus langeb selleks perioodiks minimaalselt 25 protsendini alghinnast, edastab whatcar.ee.

Sellise hiiglasliku väärtuse kaotuse põhjus peitub agentuuri hinnangul eelkõige akude lühikeses elueas ning nende väljavahetamise kõrges hinnas.

Parimal juhul peavad praegu tootmises olevad akud vastu kaheksa aastat, nende väljavahetamine läheb aga maksma 150 000 krooni. Sellise väljamineku võimalus vähendab kiiresti elektriautode jääkväärtust.

Glass's Guide juhi Andy Carroll'i hinnangul aitaks olukorda muuta see, kui akud elektriautole saaks eraldi liisida. Nii jääks nende väljavahetamisega seotud kulu tarbija kaelast ära ning autode jääkväärtus kasvaks märgatavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles