Spotify nõuab kasutajailt üha enam andmeid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spotify
Spotify Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP

Maailma suurim muusikavahendusteenus Spotify nõuab uuenduse järel kasutajatelt  sisuliselt kogu informatsiooni, mida nende nutiseadmed ja kasutajaprofiilid võimelised andma on.

Teenusele tuleb anda näiteks ligipääs oma seadme kõigile anduritele, andmaks teada kasutaja asukohta ja liikumise viisi, lisaks fotod ja kontaktid – ning seda kõike on Spotifyl õigus jagada oma partneritega, vahendab Forbes.

Täpsemalt tuleb teenusega jagada:

  • Tegefoni talletatud andmeid – näiteks fotod, meediafailid, kontaktid.
  • Asukoha ja sensorite andmeid – GPS-i põhine asukoht ja liigutuste kiirus - näiteks, kas kasutaja jookseb, kõnnib või kasutab transporti.
  • Häälkäsklusi, otsingupäringuid.

Lisaks on Spotifyl õigus pöörduda oma partnerite ja teenusejagajate poole, et saada kasutaja kohta veel rohkem informatsiooni.

Spotify teatas kommentaariks, et arendab teenust pidevalt paremaks, et pakkuda kasutajatele parimat võimalikku kogemust. «Andmed aitavad meil lihtsalt pakkuda kasutajatele paremini kohandatud teenust ning luua uusi personaliseeritud tooteid tulevikus. Näiteks on värskelt loodud teenud Spotify Running, mis pakub kasutajale tema tempole sobivat muusikat,» ütles ta ja lisas, et kasutajaandmete turvalisus on ja jääb Spotify suurimaks prioriteediks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles