Skype oli enam kui pool päeva üle maailma rivist väljas

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skype
Skype Foto: DADO RUVIC/REUTERS

Maailma ühe suurema suhtlusprogrammi Skype toimimine oli seoses kasutajate staatuse kuvamise süsteemi rikkega üle maailma enam kui pool päeva häiritud.

«Mõnel teist võib esineda probleeme Skype’i töötamise ja oma online-staatuse nägemisega. Vabandame ebamugavuste pärast ja anname teada kohe, kui oleme probleemi lahendanud,» teatas Skype oma esialgses teates. Esimesed probleemid programmi kasutamisega algasid kasutajatel juba kell 11 Eesti aja järgi.

Kasutajad, kellel viga esines, olid ise staatusega offline, nad ei saanud muuta oma olekut, kõik nende kontaktid olid offline-staatuses ja neile polnud võimaik teha kõnesid. Samas oli võimalik saata offline’is olevatele kasutajatele tavalisi tekstisõnumeid.

Skype'i teatel oli probleeme kasutajate teenusesse sisselogimisel ning aega võttis kontoga seotud andmete laadimine. Lisaks avanes üliaeglaselt näiteks Skype'i kommuuni veebileht.

Eesti aja järgi kell 18 teatas Skype, et on teenuste häired põhjustanud võrguprobleemi tuvastanud ja asunud kasutajaid taas teenusega liitma. Peagi hakkas teenus tõesti inimestel täismahus taastuma.

Probleemidest Skype'i kasutamisega teatasid sotsiaalmeedias kasutajad Indiast, Austraaliast, Euroopast, USA-st ja isegi Uus-Meremaalt.

Keskkonna Downdetector andmeil oli Skype'i kasutajaist kella 14 seisuga 44 protsendil probleeme sisselogimisega, 28 protsendil kõnedega ja 26 protsendil sõnumivahetusega.

Statista andmeil oli augustis Skype'il 300 miljonit aktiivset kasutajat. Facebooki vastav näitaja oli näiteks 1,49 miljardit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles