10-aastane Soome poiss võitis 10 000 dollarit Instagrami häkkimise eest

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Instagram
Instagram Foto: Mobiilifoto

Kõigest 10-aastane Soome poiss Jani võitis 10 000 dollarit häkkimislahenduse eest, mis võimaldaks Facebookile kuuluvas foto- ja videovõrgustiku Instagrami serveritest kustutada kasutajate kommentaarid.

Jani väitis Facebooki enda korraldatud häkkimisvõistlusel, et ta võiks soovi korral kustutada isegi Justin Bieberi (teatud seltskonnas tuntud laulja – toim) kommentaare ja märkusi. Oma sõnade tõestuseks kustutas ta ära Instagrami meeskonna loodud testkontole sisestatud kommentaarid.

Poisi ise ütles Iltalehtile, et Jani ja tema vanema venna hobiks ongi turvaaukude leidmine erinevates veebikeskkondades, kuid Instagrami häkk on nende seni suurim õnnestumine.

Auhind oli osaks Facebooki Bug Bounty nimelisest programmist, mille eesmärgiks on leida teenustes turvaauke. Mullu maksis Facebook selle raames 210 häkkerile preemiatena välja 939 000 dollarit.

Allikas: Engadget

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles