Kia ideeauto No 3 seeriaversioon Venga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kia

Lõuna-Korea autotootja Kia avaldas eile pressiteate uue kompaktse mudeli Venga kohta.

Uue Kia pikkuseks teatatakse 4 068, kõrguseks 1 600 ning teljevaheks 2 615 millimeetrit. Euroopas hakatakse uut Kiat pakkuma 1,4- ja 1,6-liitriste bensiini- ja diiselmootoritega, vahendas Autonet.ee.

Võimsused jäävad 75 ja 115 hobujõu vahele. Kõikide modifikatsioonide varustusse kuulub kütust kokkuhoidev stop-start süsteem. Detailsem ülevaade masina omaduste kohta avaldatakse veel enne esitlust Frankfurdi näitusel järgmisel kuul.

Kia pressiteates rõhutatakse liigutatava tagumise istmerea olemasolu. Seljatugesid võib proportsioonis 60:40 alla lasta, pagasiruumi põhi on kahetasandiline ning auto varustusse kuulub ka suur klaasist panoraamkatus.

Nagu juba mainitud viiakse uue Kia esitlus läbi juba kuu aja pärast Frankfurdis. Tootmisega tehakse algust samuti sügisel ning esimesed kliendid saavad auto kätte veel käesoleval aastal. Auto tootmine pannakse püsti Kia tehases Tšehhimaal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles