Kia kaalub väikese sportkupee ehitamist

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kia Kee Sports Coupe.
Kia Kee Sports Coupe. Foto: Kia

Kia juhtkond kaalub odava tagaveolise sportkupee tootmise võimalust. Positiivse otsuse korral ehitatakse kõnealune masin kaks aastat tagasi Frankfurdi näitusel esitletud ideeauto Kee motiividel.


Uus mudel hakkaks konkureerima Mazda MX-5, uue Toyota ja Subaru kavandatava väikese kupeega, vahendab

Autonet.ee

.

Kia peadisainer Peter Schreyer ütles Briti väljaandele Autocar antud intervjuus, et masin ehitataks Hyundai Genesise moderniseeritud põhjale - vaid mootori osas olla veel otsad lahtised.

Eesmärgiks pole ehitada ülikiire ja -moodne sõiduriist, vaid pigem kompaktne, taskukohane ja heade juhitavusomadustega sportliku hingelaadiga masin. Siinkohal võiks meenutada, et Kia Kee komplekteeriti kuuesilindrilise kaheliitrise töömahuga bensiinimootoriga, mille võimsus ulatus kuni 200 hobujõuni. Jõuallika kõrvale paigaldati kuuekäiguline manuaalkast.

Schreyeri sõnul pole aga uut sportkupeed enne paari aasta möödumist mõtet müügisalongidesse otsima minna. Sedagi vaid juhul, kui Kia juhtkond näeb ürituses perspektiivi ning peatselt projektile rohelise tule annab.

Ühtlasi peavad ka kliendid sellise mudeli tulekuks valmis olema. Tema sõnul on Euroopas näha kriisi lõppu ning majandusnäitajad hakkavad paranema - see aga tähendab, et umbes viie aasta pärast võiks uue sportauto toomisesse lasta.

Shreyeri kinnitusel on Kial lähiaastatel plaanis tegelda tõsiselt oma mudelite uuendamisega ning seetõttu ei jää nišitoodete väljatöötamiseks praegu aega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles