Ferrari esitleb augustis uut superautot

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina turule mõeldud eksklusiivne 599 GTB Fiorano.
Hiina turule mõeldud eksklusiivne 599 GTB Fiorano. Foto: Ferrari

Augusti keskpaiku, kui Californias peetakse järjekordne Pebble Beach Concours d'Elegance, tuuakse avalikkuse ette ka uus Ferrari – 599 GTB Fiorano põhjal ehitatud rotster.

Ferrari president Luca di Montezemolo mainis Autocarile intervjuud andes, et masina nimeks saabki 599 Roadster, vahendab Autonet.ee.

Tema sõnul ei hakata seda mööda näitusi vedama, kuigi huvilistel on iga kell võimalus tulla Ferrari Maranellos asuvasse peakorterisse masinaga lähemalt tutvuma.

Ferrari bossi sõnul valmistatakse uut mudelit, nagu ka 2005. aastal valminud kokkuklapitava metallist katusega 575 Superamericat limiteeritud koguses, jättes täpsustamata nii seeria suuruse kui katusekonstruktsiooni. Samas mainis ta, et Superamerica pole uue mudeli jaoks õige nimi - pigem eelistatakse midagi emotsionaalsemat ja romantilisemat, nagu Italia või Fiorano.

Uue mudeli tehniline pool aga hakkab ilmselt kordama kupee oma: kuueliitrine V12 koos oma 620 hobujõuga. Kui kupee kiirendab 3,7 sekundiga paigalt sajani, siis avatud masin võib tänu raskemale kerele jääda pisut aeglasemaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles