Elioni hüperkiire internet jõuab tasapisi ka eramupiirkondadesse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Elion kavatseb paigaldada kiiret internetiühendust võimaldava nüüdisaegse valguskaabli keskmiselt tuhandesse kortermajja aastas, samuti hakatakse valguskaablit paigaldama uutesse eramupiirkondadesse.


«Ikka on lootust, tegeleme sellega pidevalt,» vastas Elioni avalike suhete juht Lilian Nõlvak küsimusele, kas ettevõtte hüperkiiret ehk kuni 100-megabitise kiirusega internetiühendust on lootust saada ka eramajade omanikel.

«Hetkel on üheks näiteks Saaremaal asuv Mündi elamupiirkond, kuhu paigaldame valguskaabli. Samuti alustame lähipäevil tööd Mähel Liilia teel. Teiste projektide osas käivad läbirääkimised,» lisas Nõlvak.

Tervikuna on Elioni strateegia see, et kõik uued piirkonnad, mida ettevõte asub välja ehitama, põhinevad reeglina valguskaablil.

Hüperkiire interneti kasutajad on Elionil hetkel üle 1300 perekonna. See arv on vaikselt, ent stabiilselt alates teenuse turule tuleku ajast kasvanud.

Septembrikuu jooksul paigaldab Elion 41 Tallinna ja Tartu korterelamusse tänapäevase valguskaablivõrgu, mille tulemusel avaneb täiendavalt 3200 perel võimalus kasutada Elioni kuni 100 Mbit/s allalaadimiskiirusega internetti ja vaadata kõrgresolutsiooniga digitelevisiooni (HDTV). Alates selle aasta aprillist on Elion varustanud valguskaabliga 15 000 korterit.

Elion alustas uue põlvkonna valguskaablivõrgu arendamisega neli aastat tagasi. Projekt kannab nimetust «Kiud koju» ning kestab aastani 2015.

Projekti raames soovib Elion paigaldada nüüdisaegse valguskaablivõrgu keskmiselt 1000 korrusmajja igal aastal. Esimeste linnadena on valguskaablivõrgu ehitamist alustatud Tallinnas ja Tartus, lähitulevikus laiendatakse ehitust ka teistesse piirkondadesse.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles