Nutitelefonid muutuvad üha odavamaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/SCANPIX.

EMT hinnangul langeb sel aastal nutitelefonide keskmine hind võrreldes eelmise aastaga umbes 50 euro  võrra.


Reedel nutitelefonide müüginumbreid tutvustanud EMT teatel langes eelmise aasta jooksul nutitelefoni hind ca 20 protsendi võrra ning detsembris oli nutitelefoni keskmiseks hinnaks 250 eurot (3911 krooni).

EMT hinnangul jätkab sel aastal nutitelefoni keskmine hind langust ning 2011. aasta keskmine nutitelefoni hind on ca 200 eurot (3129 krooni).

«Aasta lõpuks peaks nutitelefonide osakaal müügis kindlalt ületama 40 protsenti. Odavaim nutitelefon hakkab maksma umbes 100 eurot,» hindas EMT seadmete jaemüügi grupi juht Heiko Sõro.

EMT avalike suhete juht Kaja Sepp lisas, et EMT otsib hetkel ka sobivat madalama hinnaklassi nutitelefoni, mis müügile tuua.

Tema sõnul peaks odavamad müüki jõudvad mudelid laiendama oluliselt ka nende inimeste hulka, kes soovivad endale küll nutitelefoni soetada, kuid ei raatsi selle eest 400-500 eurot maksta.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles