IT-lahendustesse panustavad ettevõtted teenivad topelt käivet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ad Verum

Ettevõtetel, kes panustavad rohkem ressursse IT-lahendustesse on suurem tõenäosus ületada endale seatud majanduseesmärke ning saada kaks korda suuremat käivet, kui ettevõtetel, kes seda ei tee.

Nii selgub Dell EMC tellitud uuringust, mis hõlmas 1000 IT-alal tegutsevat tippjuhti.

Uuring jaotas ettevõtted nelja gruppi:

  •  12% ettevõtetest tõdevad, et ei panusta sisuliselt üldse IT-lahenduste arendamisse enda organisatsioonis.
  •  42% näitavad üles teatavaid arenguid, kuid tehnoloogiate kasutuselevõtt jääb siiski aeglaseks.
  •  41% panustavad IT-lahendustesse arvestatavalt
  •  vaid 5% ettevõtetest on usaldanud võimalikult suure osa organisatsiooni tegevusest tehnoloogia kätte ning panustavad IT-lahendustesse maksimaalselt.

Mainitud viis protsenti ettevõtetest ongi just need organisatsioonid, kes ületasid eelmisel aastal enda käibeootusi ning kelle käive oli eelmisel aastal keskmiselt kaks korda suurem kui ettevõtetel, kes IT-lahendusi organisatsioonis kasutusele võtta ei plaani.

Siiski nendib enamik vastajatest (71%), et IT-lahendustele üleminek on äärmiselt oluline, et ettevõte tulevikus konkurentsivõimelisena hoida. Rohkem digilahendustesse panustavad ettevõtted on enda tuleviku osas ka märksa optimistlikumad. Nimelt usub 85%, et nende organisatsioon on väga heas positsioonis, et turul edukas olla. Samas tehnoloogiasse vähim panustavate ettevõtete seas on sama protsent vaid 43.

“Uuring näitab hästi seda, kuidas enamik vastajatest jäävad maha väikesest osast ettevõtetest, kes on IT-lahendused omaks võtnud ning saavad sellest ka märkimisväärset kasu,” ütles uuringutulemuste peale Dell EMC president David Goulden.

ESG 2017 IT Transformation Maturity Curve uuringu eesmärgiks oli välja selgitada millist rolli mängivad IT-lahendused ettevõtetes üldiselt ning kui levinud need on.

Uuringu viis läbi rahvusvaheline uuringufirma Enterprise Strategy Group 2016. aasta detsembrist kuni 2017. aasta jaanuarini. Uuringu käigus küsitleti 1000 eri IT-valdkonnas tegutsevat tippjuhti Ameerika Ühendriikides, Brasiilias, Ühendkuningriigis, Saksamaal, Prantsusmaal, Hiinas, Jaapanis ja Austraalias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles