Galerii ja video: uus Porsche 911 viskab kiiruse nimel välja hulga sisustust

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus Porsche 911 Carrera T (T kui Touring) on justkui odavam versioon hinnatud 911 R mudelist - tal on nõrgem mootor, kuid üritab seda tasa teha kergusega. 

Just kergus on uue 911 Carrera T võtmesõna. Porsche on siinkohal võtnud eeskuju vanematest ja «minimalistlikuma» sisuga 911 mudelitest, eriti 1968. aasta 911 T-st, mille järgi uus mudel ka oma nime on saanud. 

Uuel Carreral on kergem klaas, kergemad istmed (tagumised istmed on üldse eemaldatud), vähendatud polsterdus ja vähendatud heliisolatsioon. Soovi korral saab visata välja ka Porsche Communication Management süsteemi, mis on sisuliselt kuvar ja sellega kaasnev nutirakendusi kontrolliv süsteem. Tulemuseks on autotootja sõnul «toorem ja vahetum» sõiduelamus.  

Juurde lisatud seadmetest võib välja tuua PASM sport-vedrustuse, mis muudab auto 20 mm madalamaks. Tavaliselt seda Carrerale juurde lisada ei saa. Kokku on tulemuseks aga tavalisest 911 Carrerast ligikaudu 20 kg kergem mudel, mis kaalub 1425 kg.

Kapoti all peidab ennast 3-liitrine (ja kuue silindriga) topelt-turboga boksermootor, mis on Carrerade puhul standard. Manuaalkäigukastiga kiirendab uus Carrera T saja kilomeetrini tunnis (täpsemalt siiski 96 kilomeetrini tunnis) 4,3 sekundiga, mis on 0,1 sekundi võrra kiirem, kui tavaline Carrera. PDK käigukastiga lüheneb see aeg 4,0 sekundi peale. 

Hind algab 102100 dollarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles