Lõpuks ometi: Facebook hakkas testima «ei meeldi» nuppu

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alex Milan Tracy/Alex Milan Tracy/Sipa USA

Teada-tuntud suhtlusportaal Facebook  asus testima kauaoodatud  või -kardetud «pöial alla» ikooni, mille abil saaks peita kommentaare ja anda neile tagasisidet.

BBC teatel osaleb testidel väike osa USA kasutajatest ning Facebook keeldub tunnistamast, et tegemist oleks just «ei meeldi» nime kandva nupuga.

«Me testime inimeste võimalust anda meile tagasisidet avalike postituste kommentaaride kohta,» teatas ettevõte avalduses.

Foto: facebook

Iga klikk sellisel ikoonil peidab kommentaari ning klikkija saab määrata, kes see oli solvav, eksitav või teemakohatu. Testide käigus peidab see ikoon aga kommentaari vaid kasutaja enda jaoks – kõigile teistele on see ikka nähtav.

Arvatakse, et Facebook pole seni seda ikooni teiste reaktsioonide kõrval kasutusele võtnud, kuna see mõjuks negatiivselt tema ärile – negatiivsuse osaks hakkaksid saama ka konkurentide ärilised sissekanded ning paljud inimesed lahkuksid keskkonnast solvumise märgina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles