Video ja fotod: Tallinna uues vanglas võeti droone maha (3)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rae vallas valmiva uue Tallinna vangla territooriumil demonstreeriti täna müstilise välimusega imerelva droonide vastu.

Tegemist on Austraalias toodetava droonitõrjesüsteemiga DroneShield, mis on võimeline kilomeetri raadiuses drooni tuvastama, drooni ja operaatori vahelist sidekanalit häirima ning drooni üle juhtimiskontrolli võtma. Täpsemalt häiritakse nende ühendussagedusi (2,4 kuni 5 GHz) ning käivitatakse nende alguspunkti lendamise režiim.

Seadmeid maale toova Optimus Systemsi ostujuhi Rudolf Kevato sõnul tavainimesed endale selliseid seadmeid droonide peletamiseks hankida ei saa ega tohi.

«Vastavalt sideseadusele tohib Eestis häirida sidet ainult seaduses loetletud kohtades ja üheks selliseks kohaks on vangla territoorium,» ütles Kevato. Lisaks võib neid kasutada näiteks kaitseväe ja lennujaamade territooriumi kohal ning politsei erioperatsioonide ajal.

Kevato sõnul on paljud riigiametid uute tõrjesüsteemide vastu juba ka huvi tundnud. Ka Eesti vanglates on tuvastatud droonide lende üle perimeetri.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles