Kredex kuulutas välja konkursi elektriautode laadimispunktide valikuks asulates

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänavatel sõitsid võidu elektriautod.
Tallinna tänavatel sõitsid võidu elektriautod. Foto: Raigo Pajula

Konkursi eesmärgiks on määrata kindlaks elektriautode laadimispunktide asukohad ning leida laadimispunktide rajamiseks lepingupartnerid.

Asulate võrgustikku kuuluvad kõik asulad, kus on üle 5000 elaniku, Tallinna ümbritsevate valdade keskused ning asulad, mille lähedale ei ole planeeritud riigimaantee laadimispunkti, kuid mis asuvad liiklustiheda maantee ääres.

Tingimuste kohaselt peab laadimispunkti mahtuma parkima vähemalt kaks elektriautot, mis tagab laadimist ootava elektriauto ohutuse ning turvalise liiklemise laadimispunkti juurde sõitmisel ja sealt lahkumisel.

Sõidukijuhil ja kaasreisijatel peab olema võimalus viibida vähemalt ajavahemikus 08:00 kuni 20:00 auto laadimise ajal punktiga samal kinnistul või selle läheduses asuval kinnistul paiknevates avalikult kasutatavates siseruumides (nt kohvik, pood vms), kusjuures laadimispunkti ja avalikult kasutatavate ruumide sissepääsu vahe ei tohi olla suurem kui 50 m.

Taotleja võtab endale kohustuse tagada elektriauto laadimispunktiga seotud parkimiskohtade puhtus ja korrashoid ning elektriauto laadimisseadeldisele ligipääsetavus igal aastaajal, tagades laadimispunktis aastaajale vastava hoolduse (näiteks ei tohi laadimispunktis olla porilompe ja see peab olema puhastatud mis tahes prügist, lehtedest ja lumest jne).

Kredex korraldab veel samasuguse konkursi suuremate linnade laadimispunktide rajajate leidmiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles