Toyota kutsub taas massiliselt sõidukeid tagasi

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Toyota Motor Corp. teatas täna, et kutsub rooliprobleemide tõttu üle maailma tagasi enam kui pool miljonit sõidukit, kirjutab msnbc.com.

Kokku on kavas tagasi kutsuda umbes 550 000 sõidukit, millel võib esineda probleeme roolisüsteemis, mis võib omakorda raskendada sõidukite juhtimist.

Tagasikutsumiskampaania puudutab umbes 447 000 sõidukit Põhja-Ameerikas, 38 000 sõidukit Jaapanis, 25 000 sõidukit Austraalias ja Uus-Meremaal. Euroopas puudutab kampaania umbes 14 000 sõidukit, Lähis-Idas 10 000 sõidukit ning erinevates Aasia riikides 14 000 sõidukit.

Toyota teatel on ettevõte saanud kokku 79 teadet defektsetest sõidukitest, samas pole seni teateid selle kohta, et tehniliste probleemide tõttu oleks keegi kannatada saanud või oleks ette tulnud õnnetusi

Toyota maine on viimase paari aasta jooksul saanud kõvasti kannatada, kuna ettevõte on erinevate tehniliste probleemide tõttu sel perioodil tagasi kutsunud miloneid sõidukeid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles