Elon Musk jätkas bitcoin'i kritiseerimist: selle energiakasutus on hullumeelne (5)

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Tesla ja SpaceXi juht Elon Musk
Tesla ja SpaceXi juht Elon Musk Foto: SCANPIX

Järsu meelemuutuse krüptoraha osas teinud Elon Musk jätkas kriitikaga ja ütles, et bitcoin'i tõttu on energiakasutus teinud hullumeelse kasvu.

Musk postitas Twitterisse Cambridge'i ülikooli tehtud graafiku, mis näitab, kuidas bitcoin on kasvatanud elektri tarbimist sellel aastal.

Eile teatas Musk, et Tesla autode eest ei saa enam bitcoin'ides maksta. Tesla tegevjuhi teate järel kukkus bitcoin'i hind kümme protsenti.

Musk on seni olnud suur krüptoraha pooldaja. Tesla ostis aasta alguses 1,5 miljardi dollari eest bitcoin'e. Juulis avalikustab Tesla teise kvartali tulemused ja siis saab teada, kas Tesla müüs vähemalt mingi osa oma bitcoin'idest ära enne Muski säutsu, mis krüptoraha hinda alla tõi.

Alles teisipäeval esitas Musk oma Twitteri jälgijatele küsimuse, kas Tesla peaks hakkama vastu võtma makseid ka meemikrüptorahas dogecoin. Muski küsitluses osales ligi neli miljonit inimest ja 78 protsenti vastasid jaatavalt. Päev varem teatas Musk, et tema kosmoseettevõte SpaceX võtab vastu makseid dogecoin'ides.

Pole teada, miks Musk nüüd sellise kannapöörde tegi ja kas ta tõesti sai alles nüüd teada, kui palju elektrit bitcoin'i kaevandamine kulutab. Eelmisel nädalal esines Musk saates «Saturday Night Live», kus ta nimetas krüptoraha nii «tuleviku valuutaks» kui «petukaubaks».

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles