Eesti tugevaim «CS2» meeskond jäi Soome turniiril napilt esikolmikust välja

Steven Tiirik
Copy
Eesti tugevaim «CS2» meeskond jäi Soome turniiril napilt esikolmikust välja
Eesti tugevaim «CS2» meeskond jäi Soome turniiril napilt esikolmikust välja Foto: Andri Allas

Juba 2023. aastast Eesti «CS2» maastiku domineerinud sYnck võttis ette põhjanaabrid. Assembly Winter Showdown turniiri poodiumikohast jäi eestlasi lahutama vaid üks võit.

Enne, kui sYnck põhiturniirile mängima sai, tuli neil läbida kvalifikatsioon, kuhu sai ennast kirja panna igaüks, kes kohale ilmus.

Esimesed voorud sYnckile mingeid probleeme ei valmistanud. 2-0 seisuga võideti meeskonda KIHOT. Seejuures võitsid eestlased mõlemad kaardid 13-1.

Järgmises kohtumises ENCE Prospects vastu domineeris sYnck taaskord 2-0 ja seekord võitsid vastased kokku vaid viis raundi.

Kolmas võit järgmisel päeval RoundsGG vastu ei tulnud küll nii libedalt, aga 2-1 seisuga siiski nopiti endale koht ürituse põhiturniiril.

ENCE Academy
ENCE Academy Foto: Andri Allas

Ürituse põhiturniirile pääsesid neli meeskonda: ENCE Academy, HAVU, RoundsGG ja sYnck. Esimesed kaks olid turniirile saanud varasema kutse.

Eestlased koos RoundsGG tiimiga pääsesid üritusele läbi kvalifikatsiooni. Samuti ei tasu segi ajada ENCE’i Academy ja Prospects tiime.

ENCE Academy treener George «Whitey» White
ENCE Academy treener George «Whitey» White Foto: Andri Allas

Algusspurdist enamat ei suudetud

Kui ENCE Prospects oli nähtavasti eestlastele kerge saak, siis ENCE Academy vastu mäng nii hästi ei läinud. Kuigi alguses tundus, et kordub sama, mis varasemates mängudes, kui sYnck võitis esimese kaardi 13-1 seisuga, siis sellega võidud turniiril ka piirdusid.

Äärmiselt tugevast juhtpositsioonist polnud teisel kaardil enam haisugi. Soomlased läksid kohe alguses juhtima ja lõpuks võideti nii teine kui kolmas kaart 13-10 seisuga. Nii oli sYnck sellega turniirilt väljas.

ENCE Academy võitis lõpuks ka turniiri finaalis 2-1 seisuga HAVU ja neid pärjati rohkem kui 3700 € suuruse auhinnarahaga.

Kuigi Assembly sYnckile sel korral suuremat edu ei toonud, siis uued võimalused selleks tekivad juba 27. veebruaril, kui sYnck asub mängima Elisa Invitational Spring 2024 kvalifikatsiooniturniiril.

Koos sYnckiga osalevad kvalifikatsiooniturniiril veel näiteks Metizport, Permitta, Mouz NXT ja ka Endpoint, kus mängib ka üks edukamaid «CS2» mängijaid Denis «swicher» Baranov.

Elisa Invitational põhiturniiri näol on tegu väga tugeva üritusega, kus võib näha üsna mitut maailmatasemel tiimi. Eelmise hooaja võitja oli GamerLegion, kes mõned kuud hiljem Pariisi Majoril hõbemedali võitis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles