Venelastel vesi ahjus: Ukraina alustab maarobotite masstootmist (4)

Marek Strandberg
, teaduse- ja tehnikatoimetuse juhataja
Copy
Ukrainas loodud Šablja robotplatvorm on robustne ja tõhus ning on suuteline Ukraina elusid säästes Vene poolel surma ja segadust külvama.
Ukrainas loodud Šablja robotplatvorm on robustne ja tõhus ning on suuteline Ukraina elusid säästes Vene poolel surma ja segadust külvama. Foto: Roboneers

Ukraina on valmis alustama erinevate maismaa robotplatvormide masstootmist, et neid rindele saata, teatas Ukraina digimuutuste minister Mykhailo Fedorov. Fedorov teatas, et need robotplatvormid on ette nähtud saama järgmiseks läbimurdeks sõjas Putini Venemaaga. Need peavad jõudma lahinguväljadele juba lähikuudel.

Loodud robotplatvormid on loodud täitma erinevaid ülesandeid, sealhulgas vaenlase positsioonide ja varustuse hävitamist, miinide paigaldamist ja eemaldamist, haavatute evakueerimist ning laskemoona transportimist. Fedorov rõhutas, et nende maismaarobotite peamine eesmärk on vähendada inimeste osalust lahinguväljal, pakkudes asümmeetrilist vastust vaenlase arvulisele ülekaalule, sarnaselt õhudroonide rolliga praeguses sõjas.

Fedorov avalikustas, et üle 50 sellise robotkompleksi on Brave1 klastri poolt testimisaladel juba katsetused läbinud. Peagi ostetakse UNITED24 algatuse kaudu sadu erinevat tüüpi robotplatvorme ja antakse need üle Ukraina relvajõududele. UNITED24 algatus, mis käivitati 5. mail 2022, on Ukraina valitsuse juhitud ühistegevusplatvorm, mille eesmärk on koguda vahendeid Ukrainale Venemaa-Ukraina sõjas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles