Robin Kool pidi «CS2» maailmameistrivõistluste finaalis vastu võtma valusa kaotuse

Steven Tiirik
Copy
Robin Kool ja FaZe
Robin Kool ja FaZe Foto: BLAST Premiere - Stephanie Lindgren

31. märtsil mängiti ajaloo esimene «CS2» Majori finaal. Karika ja poole miljoni dollari nimel mängisid NaVi ja FaZe Clan. Eesti parima mängija kodutiim võttis vastu valusa kaotuse.

Esimese kaardina mängiti finaalis FaZe Clani poolt valitud Ancienti. FaZe’i jaoks oli tegu väga riskantse liigutusega, sest too on NaVi jaoks üks kõige põhilisem kaart.

Risk maksis FaZe Clanile ka valusalt kätte. Kuigi eestlase kodutiim alustas kahe esimese raundi võiduga, tuli lõpuks ikkagi 9-13 seisuga vastastele alla vanduda.

Edasi liiguti NaVi valitud Mirage’i kaardile, mille FaZe Clan üllatuslikult ülekaalukalt võitis. Kuigi NaVi võitis püstolite raundi, läks mäng edasi FaZe’i taktikepi järgi ja kaart lõppes 13-2 FaZe Clani võiduga.

Kaardi tugevaim mängija (1.91 HLTV reitinguga) oli eestlane Robin «ropz» Kool.

Mäng võttis aga täiesti uue pöörde otsustaval kaardil, milleks sai Inferno. Paberil olid FaZe’i võimalused head, sest alles päev varem alistati Infernol 2023. aasta Pariisi Majori võitja Vitality.

FaZe Clani tabas aga katastroof. Esimese raundi suutis FaZe võita alles pärast seda, kui oli kaotanud seitse. 33-aastane FaZe’i kapten Finn «karrigan» Andersen suutis esimese vastase elimineerida alles eelviimases raundis. See jäi ka tema ainukeseks elimineerimiseks otsustaval kaardil, surmasid kogus ta 15.

Lõpuks võitis NaVi ajaloolise Majori otsustaval kaardil FaZe Clani seisuga 13-3. Sellega sai meeskonnast «CS2» esimene maailmameister ning võideti pool miljonit dollarit.

Ukrainlased Valeriy «b1t» Vakhovskiy ja Andrey «B1ad3» Gorodenskiy said kahekordseteks maailmameistriteks. Ülejäänud triumfeerisid esimest korda, kuigi NaVi mängijad «Aleksib» ja «iM» on oma karjääri jooksul varem Majori finaalis mänginud ja põrunud.

Turniiri parimaks mängijaks nimetati leedukas Justinas «jL» Lekavicius.

NaVi poolt oli tegu maksimaalselt magusa kättemaksuga 2022. aasta PGL «CS:GO» Antwerp Majori eest, kus FaZe finaalis NaVit võitis.

Järgmine «CS2» Major toimub detsembris Shanghais.

«Counter-Strike 2» Major on üks maailma olulisemaid e-sporditurniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles