USA presidendivalimised Meta lööb neil ilmuvatele tehisarupiltidele ja süvavõltsingutele sellekohase templi peale

tehnika.postimees.ee
Uuendatud 21. aprill 2024, 07:51
Copy
Meta lubab oma kanalites sedalaadi pildid tembeldada kunstmõistuse loomingule viitava «templiga».
Meta lubab oma kanalites sedalaadi pildid tembeldada kunstmõistuse loomingule viitava «templiga». Foto: Artstations / tehisaru loodud pilt

Facebooki omanik Meta teatas reedel olulistest muudatustest oma reeglites seoses digitaalselt loodud ja muudetud meediaga, eesmärgiga testida ettevõtte võimet tuvastada petlikku sisu, mida genereerivad uued tehisintellekti tehnoloogiad. Enne USA valimisi, mis toimuvad novembris, rakendab sotsiaalmeediahiid alates maist oma platvormidel postitatud tehisintellektiga genereeritud videotele, piltidele ja helifailidele «Tehisintellektiga loodud» märgiseid, laiendades meetmeid, mis varem käsitles ainult kitsast valikut töödeldud videoid, ütles sisupoliitika asepresident Monika Bickert blogipostituses.

Bickert teatas, et Meta kavatseb rakendada eraldi ja silmatorkavamaid märgiseid digitaalselt muudetud meediale, mis kujutab endast «eriti suurt riski avalikkust olulisel teemal eksitada», sõltumata sellest, kas sisu on loodud tehisintellekti või muude vahendite abil. Uus lähenemisviis muudab ettevõtte käsitlust manipuleeritud sisust, liikudes piiratud postituste eemaldamiselt informatsiooni pakkumisele sisu loomise viisi kohta.

Varem kuulutas Meta välja kava tuvastada teiste ettevõtete generatiivse tehisintellekti tööriistade abil loodud pilte, kasutades failidesse ehitatud nähtamatuid markeeringuid, kuid ei andnud tol hetkel alustamiskuupäeva. Ettevõtte esindaja ütles Reutersile, et uut märgistusviisi rakendatakse sisule, mis postitatakse Meta Facebooki, Instagrami ja Threadsi teenustes. Selle teised teenused, sealhulgas WhatsApp ja Quest virtuaalreaalsuse peakomplektid, kuuluvad erinevate reeglite alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles