Tehnoloogia areng on jõudnud vesijahutusega arvutini

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asuse vesijahutusega arvuti
Asuse vesijahutusega arvuti Foto: ASUS

Elektroonikatootja Asus tuli Berliini tehnoloogiamessil välja üsna ootamatu lahendusega, kuidas jahutada üha võimsamaks muutuvaid mängusõprade arvutite protsessoreid.

Nimelt on Asos loonud spetsiaalselt mängimiseks mõeldud arvutiseeria ROG (Republic OF Gamers) ning tutvustas selle viimast liiget GX700. Tehnilise poole pealt on sellel kõik eeldatu olemas: Inteli K-seeria protsessor, NVIDIA värskeim graafika, 17-tolline 4K-kvaliteediga ekraan ja… tohutu kobakas, millele kogu see süsteem toetub.

Portaali Engaget teatel pole tegemist millegi muu kui vesijahutussüsteemiga. Detaile pole selle kohta veel eriti palju teada, kuid eeldatavalt asub süsteem jahutama dock'itud arvuti 64 GB operatiivmäluga arvuti protsessorit (turbosagedusega kuni 3,6 GhZ) ja graafikariistvara. Veebis leidub juba ka fotosid, mis näitavad arvuti tagaküljel olevaid torude ühenduskohti:

Foto: ASUS

Asus ise teatas Saksa meediale, et vesijahutus pole sellele arvutile hädavajalik, kuid aitab siiski kasvatada selle jõudlust kuni 80 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles