Detroidis esitleti skandaalset superautot

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2016 Fisker V10 Force 1
2016 Fisker V10 Force 1 Foto: SCANPIX

Luksusautode tootja VLF Automotive tutvustas Detroidi automessil hoolimata  Aston Martini vastuseisust uut mudelit Fisker V10 Force 1, kirjutab Autocar.

Auto ehitati legendaarse disaineri Henrik Fiskeri, General Motorsi endise juhi Bob Lutzi ning rallisõitja Ben Keatingi partnerlusena.

Kokku toodetakse masinat vaid 50 eksemplari ning selle hinnaks on umbkaudu 268 500 dollarit. Kaheistmelise süsinikfiibrist superauto mootoriks on 8,4liitrine V10, võimsuseks 745 hobujõudu (555 kW). Valikus on kuuekäiguline manuaal- ning automaatkäigukast, tippkiiruseks lubab tootja kuni 350 km/h.

Auto ametliku esitluse toimumine ei olnud lõpuni päris selge, kuna Briti autobränd Aston Martin väitis, et nende endine palgatöötaja Fisker kopeeris superautot luues Aston Martin DB10 disaini. Eelmisel nädalal andis Fisker sisse 100 miljoni dollari suuruse vastuhagi. Kuigi Force 1 algsed visandid sarnanesid tõesti üsna suurel määral DB10le, on lõppversioon sellest siiski üsna erinev, hindab Autocar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles