Soome tarbijakaitse uurib iPhone’ide külmakindlust

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
iPhone.
iPhone. Foto: SCANPIX.

Soome tarbijakitse otsustas, et iPhone’ide omanikel, keda telefoni ostmisel ei hoiatatud, et seade võib külma ilmaga streikima hakata, on õigus toode tagastada ja raha tagasi saada.

iPhone’ide töökindlus on tagatud temperatuurivahemikus 0-35 kraadi, kuid Helsingis on neljal kuul aastas kuu keskmine temperatuur alla nulli, vahendab Yle.fi.

Kuigi iPhone peab vastu kuni 20-kraadises külmas, soovitab telefoni tootja Apple seda pakasega mitte kasutada, kuna see võib seadme aku eluiga lühendada. Samuti kannatab külmaga telefoni töökindlus.

Tarbijakaitse teatel on neile seoses iPhone’ide külmakindlusega  palju küsimusi esitatud ning tarbijatel on õigus toode tagastada ja raha tagasi saada, kui neid selle ostmisel telefoni vähesest külmakindlusest ei teavitatud.

Soome tarbijakaitseamet nõuab Apple’ilt vastust reale iPhone’i külmakindlust puudutavatele küsimustele, soovides muuhulgas teada ka seda, kas klienditeenindajaid on juhendatud ostjaid telefoni töötemperatuuride osas teavitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles