Uue aasta esimene pääsuke: Eestlaste idufirma sai 10 miljoni dollari suuruse investeeringu

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norris Koppel
Norris Koppel Foto: Monese

Finantstehnoloogia vallas tegutsev idufirma Monese kaasas 10 miljonit dollarit kapitali pangateenuste pakkumiseks Mandri-Euroopas.

2013. aastal Norris Koppeli poolt asutatud Suurbritannias põhinev pangateenus Monese investorite hulgas olid riskikapitalifirmad Anthemis Group, Korea Investment Partners, STE Capital ja Eesti fond SmartCap. Ettevõte kasutab kapitali euroalale laienemiseks ja uute teenuste turule toomiseks.

Monese värske investeering tõstab ettevõtte koguinvesteeringute mahu 15,8 miljonile dollarile.

Monese teenus võimaldab igal Euroopa Majandusühenduse riigis elaval eraisikul avada hõlpsasti Suurbritannia konto vaid mõne minutiga mobiilirakenduse kaudu ilma pangakontorisse minemata - kaasa arvatud seni pangateenustest ilma jäetud või nendele piiratud ligipääsuga inimestel. Konto võimaldab kliendil teha igapäevaseid tehinguid - sealhulgas nii vastu võtta kui ka teostada kohalikke ja rahvusvahelisi pangaülekandeid, kasutada puutevaba Visa deebetkaarti ja maksta sisse sularaha.

Norris Koppeli sõnul on 2017. aastal plaanis tugevdada Monese positsiooni, olles peamine pangakonto inimestele, kes ei oma erinevatel põhjustel ligipääsu tavalistele pangateenustele või kes otsivad alternatiive kallitele tavapankadele.

«Töö käib euroalale laienemiseks ning euro kontode pakkumiseks. See annab klientidele võimaluse omada lokaalseid kontosid eri riikides. Samuti lisame uusi teenuseid nagu näiteks otsekorraldused ja krediidi teenused,» lisas Koppel.

Ettevõte avas klientidele uksed 2015 aasta sügisel. Tänaseks on Monesel üle 40 000 kliendi, kes on kokku sooritanud üle 1,8 miljoni tehingu ja teostanud makseid 150 miljoni naelsterlingi ulatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles