Crazydeal ei jäta jonni – teenus pagendati välismaa serveritesse

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CrazyDeali koduleht 21.märts 2017.
CrazyDeali koduleht 21.märts 2017. Foto: Kuvatõmmis crazydeal.ee

Tarbijate petmise süüdistusega uurimise alla sattunud ning siinse veebipoe sulgema pidanud veebipood Crazydeal leiutab üha uusi nippe teenust elus hoida – viimase sammuna koliti oma veebileht Eesti võimude kontrolli alt minema Venemaa, Saksamaa ja Prantsusmaa serveritesse.

Tarbijakaitseamet pani juba jaanuaris Crazydeal Group OÜ e-poed musta nimekirja, et hoiatada tarbijaid probleemide eest, mis kauplejaga olid tekkinud. Eelmise nädala lõpus otsustas ettevõtte suhtes väärteomenetluse alustanud amet lõpuks veebimajutuse pakkuja abiga piirata veebilehele crazydeal.ee avalikku ligipääsu.

Algselt lehele avaliku ligipääsu tõkestamisel kuvati lehele teade, et ligipääs on piiratud tarbijakaitseameti menetluse tõttu – nagu kord ette näeb. Peagi see teade aga kadus ning asendus uue sõnumiga, mille kohaselt on käimas hoopis tehnilised tööd ja peagi avatakse veebipood taas veelgi parema kujundusega. Kuidas see võimalik on?

«Pärast seda on Crazydeal Group OÜ veebilehe majutuse kolinud Eestist Venemaa serverisse,» selgitas täna Postimehele ameti pressiesindaja Pille Kalda.  

Crazydeal'i portaali nimeserverid on asuvad nüüd Venemaal
Crazydeal'i portaali nimeserverid on asuvad nüüd Venemaal Foto: internet.ee

Täpsemalt on Grazydeal vahetanud on ainult majutus- ja DNS-teenuse pakkujat, kelleks on nüüd FastVPS Eesti. crazydeal.ee domeeni nimeserverid asuvad aga Prantsusmaal (dns.fastdns24.com), Venemaal (dns2.fastdns24.org) ja Saksamaal (dns3.fastdns24.eu ja dns4.fastdns24.link).

Kuid tarbijakaitseamet jätkab menetlust. «Crazydeal Group OÜ ei ole seni täitnud ettekirjutusi ning arvestades seni toimunut ei saa välistada kaupleja edasisi manipulatsioone Crazydeali kaubamärgi, e-poe või muuga. Seega tasub olla tähelepanelik, kas ja millises vormis Crazydeal Group OÜ püüab tegevust jätkata,» hoiatas Kalda.

Tema sõnul on tarbijakaitseameti eesmärk peatada edasine tarbijate majandushuvide kahjustumine ja seetõttu oli oluline ka tõkestada avalik ligipääs veebipoele.

10. märtsil tegi tarbijakaitseamet politsei- ja piirivalveametile ka süüteoteate Crazydeal Group OÜ kohta.

Tänaseks on tarbijakaitseametisse pöördunud 703 tarbijat, kes on tellinud kaupa crazydeal.ee veebipoest ja kelle ees kaupleja ei täida oma kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles