Tähelepanu: Telia tõstis järsult mobiilse interneti lisamahu hinda (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telia logo.
Telia logo. Foto: Telia Eesti

Mobiilise interneti kuumahu täitumisel tasub alates juulist tõsisemalt kaaluda, kas vahetada olemasolev pakett suurema vastu või osta SMS-iga juurde lisamahtu.

Põhjus selles, et Telia tõstis mobiilise interneti lisamahu 1GB tellimise hinda alates 1. Juulst lausa kolmandiku võrra.

Mobiilse internet lisamahu hind muutus täpsemalt selliselt, et 1GB lisamahtu hakkas senise 1,99 euro asemel maksma 2,99 eurot. Kui tellida juurde 5GB, siis see maksab senise 4,99 eurot asemel 5,99 eurot ja 15GB senise 9,99 euro asemel 10,99 eurot. Ärikliendi puhul lisandub neile summadele käibemaks.

«Telia teavitas kõiki kliente mobiilse interneti lisamahu muutusest juba mõni aeg tagasi. Muudatuse üks eesmärke oli soodustada klientidele sobivaima paketi valimist, kuna mitmekordne lisamahu ostmine kuu jooksul on enamasti kallim kui suurema mahuga internetipaketi valimine,» selgitas Postimehele Telia esindaja Raigo Neudorf. «Seega on klientidel, kes tavaliselt kuu jooksul paaril korral lisamahtu soetavad, otstarbekam kasutusele võtta suurema mobiilse interneti mahuga pakett.»

Veidi nihu läks Telial äriklientide muudatustest teavitamine. Nimelt kuvati ärikliendile saadetavas SMS-is lisamahu hinda ilma viiteta käibemaksule, mistõttu esines seal hind koos käibemaksuga ehk 3,59€. «Loodame selle vea kiirelt parandada,» ütles Neudorf.

Elisa ei ole sel aastal mobiilse interneti lisamahu ostmise hinda era- ja ärikliendile muutnud. Tele2 1GB lisamahtu maksab praegu 4,99 eurot, osadel pakettidel see muutus, teistel jäi samaks. Nendel pakettidel, mille lisamahu hind tõusis, oli kasv keskmiselt 1,25 eurot pluss käibemaks. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles