Filmid, seriaalid, lastesaated internetimahtu kulutamata

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: shutterstock.com

Kunagi Indias reisides ostsin kohaliku SIM-kaardi, mida aktiveerides selgus, et Facebook Messenger on tasuta, st kulutamata ostetud andmemahtu. Seega ei pidanudki maailma kõige populaarsema suhtluskanali kasutamiseks kaardile andmemahtu laadima. Teisel firmal oli tasuta Whatsapp ja Twitter, kolmandal Wikipedia. Alguses tundus see kõik uskumatu, sest Eestis oleme küll internetiga sina-peal, kuid sellist asja veel näinud polnud, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Kirjeldatud nähtuse nimi on “Zero rating”. See on tegelikult üsna uus ka maailmas. Tehniliselt tähendab see, et teenusepakkuja saab info, kui palju andmeid kasutaja ja näiteks YouTube’i vahel liigub. Need andmed loetakse kõik kokku ja kui maht saab täis, siis rohkem mobiilset internetti kasutada ei saa. Teenusepakkujal on aga ka võimalus teatud IP-aadresside vahelisi nö andmeliikumisi mitte lugeda. See nö maja kulul mobiilne internet ongi “zero rating”.

Loe Digitargast kuidas saad vaadata filme, seriaale ja lastesaateid internetimahtu kulutamata.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles