Ettevaatust: Apple tapab uue iOS'iga vanad äpid

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple'i uued iPhone telefonid. Vasakul iPhone 8, keskel iPhone X ja paremal iPhone 8 pluss.
Apple'i uued iPhone telefonid. Vasakul iPhone 8, keskel iPhone X ja paremal iPhone 8 pluss. Foto: Justin Sullivan / AFP / Scanpix

iPhone’ide ja iPAdide kasutajad peavad arvestama, et kui nad laadivad enda seadmesse uusima operatsioonisüsteemi iOS11, siis lakkavad paljud vanemad rakendused selles töötamast.

Peamiselt puudutab see rakendusi, mis on vanemad kui kaks aastat. Üle parda heidetakse rakendused, mis on loodud 32-bitise tarkvaraga, kirjutab BBC.

Apple on varem teada andnud, et arendajatel on vägagi kerge oma 32-bitiste äppidest luua 64-bitised versioonid.

Tegevuse lõpetavad sellised tuntud mängud nagu Toy Story 2, Ambiance, Disney loodud Winnie the Pooh Puzzle Book ja Princess ja the Fog. Lisaks sellised videomängud agu 2K loodud XCom: Enemy Within and Gear. Aga ka American Express Amex UK-iPad.

Apple toetab ainult 64-bitiseid seadmeid juba aastast 2013 ning on sellest ajast peale vanemate seadmete toe lõpetamisest ette hoiatanud. Kõik äpid peavad olema 64-bitise toega alates juunist 2015.

Ka kõik rakendused, mis suudavad töötada vaid 32-bitistel seadmetel, ei ole enam App Store uues versioonis nähtaval.

64-bitised protsessorid suudavad hakkama saada palju suurema mahu andmete töötlemisega – isegi kuni neli miljardit korda rohkem kui 32-bitised.

Apple asub 32-biti ajalugu lõpetama ka Mac’ide puhul. Uus platvorm High Sierra toetab neid viimasena. Alates juunist 2018 peavad kõik Macide uued rakendused omama 64-bitiste süsteemide tuge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles