Facebook muutis Pariisi tragöödiate tõttu uue ohutuskontrolli funktsiooni põhimõtteid

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook'i ohutuskontrolli tööriistaga saab endast lähedastele märku anda ning ka ise piirkonnas elavaid lähedasi kontrollida.
Facebook'i ohutuskontrolli tööriistaga saab endast lähedastele märku anda ning ka ise piirkonnas elavaid lähedasi kontrollida. Foto: Facebook

Pariisi rünnakute valguses avas Facebook ohutuskontrolli funktsiooni, võimaldamaks piirkonnas viibivatel Facebook’i kasutajatel enda olukorrast lähedastele märku anda, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark. Staatusetööriist saadab automaatselt piirkonnas viibivatele kasutajatele teate, milles palub tal märkida, kas temaga on kõik korras. Väljaspool piirkonda viibivad kasutajad saavad sama tööriista kasutades kontrollida piirkonnas elavate lähedaste olukorda.

Facebook võtab asukohaandmed kasutaja profiilis märgitud elukohalinna, internetivõrgu või funktsiooni “Otsi minu sõpru” järgi. Kui asukohaga on eksitud, saab kasutaja märkida, et ta ei viibi selles piirkonnas. Facebook ütles oma avalduses, et kommunikatsioon on sellistel hetkedel oluline nii piirkonnas viibivatele inimestele kui ka nende lähedastele väljaspool piirkonda, vahendab Digitark.

Varasemalt on Facebook kasutanud ohutuskontrolli võimalust looduskatastroofide puhul (Pakistani maavärina ajal näiteks), kuid terrorirünnakud Pariisis olid esimeseks sedalaadi poliitilis-sõjaliseks sündmuseks, kus otsustati ohutuskontrolli võimalust inimestele pakkuda, seda kasutas üle 4 miljoni inimese. Samas on Facebooki aga viimaste päevade jooksul korduvalt ka kritiseeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles