Ekspert: Statoil üritab hinnakujundajaks saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Kütuseturueksperdi OÜ Rahajuht kaasasutaja Tõnis Oja sõnul näitab sellenädalane kütuse hindade sentide kaupa langetamine, et Statoil üritab taas hinnakujundajaks saada.

Sel nädalal pole olnud päeva, mil kütusemüüjad poleks hindu mõne sendi võrra langetanud. Ka täna hommikul teatas Statoil, et langetas liitrihindu 0,4 eurosendi (6,2 sendi) võrra. Õhtul tuli aga uus kiri, milles teatati mootorikütuste hindade langetamist veel 0,3 (4,69) sendi võrra.

Pikaaegse börsianalüütiku Tõnis Oja sõnul näitab see, et Statoil üritab taas hindade kujundajaks saada, nagu ta oli 10 aastat tagasi.

«10 aastat on hinda kujundanud Neste. Enne seda kujundas kütusehinda Eestis Statoil. Statoil on üritanud ise taas hinnakujundajaks saada aga seni asjatult,» ütles Oja.

Tema sõnul tegi Statoil enne jaanipäeva midagi samasugust: tõstsid korraks hindu ja siis langetasid. «Nüüd paistab, et nad on Olerexi ka kampa saanud,» lisas Oja.

Pärast õhtust hinnalangust maksab kütus Statoil automaatjaamades:

95 1,169 eur/l (18,29 krooni)
98 1,209 eur/l (18,91 krooni)
D 1,189 eur/l (18,60 krooni) 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles