BMW ja Intel lubavad tuua isesõitvad autod viie aasta pärast turule

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW kontseptauto "The Next 100 Years". Pilt on illustratiivse tähendusega.
BMW kontseptauto "The Next 100 Years". Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: SCANPIX

Saksamaa autotootja BMW, USA suurettevõte Intel ning Iisraeli idufirma Mobileye sõlmisid koostööleppe, mille kohaselt hakatakse üheskoos arendama isesõitvate autode tehnoloogiaid, kirjutab Reuters.

Kolme ettevõtte esindajad rääkisid reedel toimunud pressikonverentsil, et loovad üheskoos uue platvormi, mida saavad kasutada korraga mitmed autotootjad. Masstootmisesse võiks seda platvormi kasutavad autod jõuda 2021. aastal. BMW tegevjuhi Harald Krügeri sõnul on hetkel veel vara öelda, millised autotootjad täpsemalt võiks tulevikus platvormi kasutama hakata.

«Kõrgautonoomsed autod ning kõik, millega nad ühenduvad, nõuavad võimsaid ja usaldusväärseid elektroonilisi ajusid, mis muudaks nad piisavalt nutikaks, et liikluses navigeerida ja õnnetusi vältida,» selgitas Inteli tegevjuht Brian Krzanich.

BMW, Intel ja Mobileye kavatsevad arendada autosid, mille puhul ei ole inimese sekkumine juhtimisse üldse vajalik. See nõuab senisest rohkem arvutusvõimsust ja tarkvaralist oskusteavet, mis omakorda sunnibki traditsioonilisi autotootjaid tegema koostööd suurte tehnoloogiaettevõtetega.

Inteli rolliks liidus ongi mikroprotsessorite tarnimine, mida kasutatakse erinevate sensorite kontrollimiseks. Autokaamerate ja tarkvara tootmisega tegelev Mobileye arendab platvormi jaoks omalt poolt teetajumistarkvara ning ühildab oma viimase põlvkonna EyeQ5 protsessori Inteli keskkondadega.

Ettevõtted lubasid, et demonstreerivad oma tehnoloogiaid prototüübi näol juba lähitulevikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles