Tänasest pakub Elisa interneti püsiühendust üle Eesti

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internetiühenduse testimine.
Internetiühenduse testimine. Foto: Stanislav Moškov

Telekommunikatsioonifirmaga Levira kiiret traadita internetti võimaldava WiMAXi kasutamiseks lepingu sõlminud Elisa pakub tänasest klientidele püsiühendust üle kogu Eesti.


«Tänasest oleme ainus operaator Eestis, kes pakub täissideteenuseid üle terve riigi - kodus, kontoris ja ka liikvel olles,» ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.

Ta lisas, et koostööleping Leviraga on olulise tähendusega Elisa pikaajalises strateegias. Kui seni sai ettevõte oma klientidele pakkuda täissidepakette vaid piiratud määral, siis nüüdsest on võimalik hakata neid pakkuma üle Eesti era- ja äriklientidele kõigis turusegmentides.

Elisa on täissidelahendusi piirkonniti pakkunud juba 2005. aastast ning toonud mobiili- ja tavatelefoni teenuse kõrval turule ülikiire DSL2+ standardil põhineva kodu- ja kontoriinterneti. Eesti territooriumist ligi 80 protsenti kattev WiMAXi traadita internetivõrk võimaldab viia Elisa kodu- ja kontoriinterneti piirkondadesse, kus seda täna veel pole.

Levira juhatuse esimehe Mart Einpalu sõnul teeb Levira WiMAXi internetivõrk kiire interneti kättesaadavaks ka seal, kuhu kaablivõrk ei ulatu või on selle rajamine ebaratsionaalselt kallis.

«Tänu sellele, et Levirale kuuluvad Eesti kõrgeimad mastid Tallinna Teletorn, Koeru ja Valgjärve telemastid, on meie leviala suur ja ühenduse kvaliteet hea. WiMAXi baasjaamad on paigaldatud tele- ja mobiilimastidesse, kust ühendus jõuab läbi õhu kasutaja juurde paigaldatud vastuvõtjasse,» selgitas ta.

WiMAXi võrguga liitumine on lihtne - tuleb hankida vastuvõtuseade ja ühendada see kaabli abil arvutiga. Ilmastikukindla vastuvõtuseadme võib kinnitada maja seinale või katusele.

Elisa Eesti juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul on kliendil edaspidi võimalik saada soodsalt ning mõningate kõnepakettide puhul isegi täiesti tasuta kvaliteetne interneti püsiühendus. «Elisa pakub kodukasutajale väga head kiirust, mis võimaldab teha suurepäraselt näiteks kaugtööd,» ütles Hiiepuu.

Elisa püsiinterneti ühenduse eeliseks on konkurentidest soodsamad pakettide kuutasud ning paigaldamise hinnad. Konkurentide pakettidega võrreldes on Elisa hinnad ligi 100-400 krooni odavamad. Lisaks pakub Elisa erisoodustusi pere- ja äripaketi omanikele. Ühendus luuakse kliendile Harjumaal kuni 15 ja mujal Eestis kuni 20 tööpäeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles