«CS2» suurturniir IEM Katowice 2024 – kes on veel konkurentsis?

Steven Tiirik
Copy
Võistkonna G2 staarmängija Nikola «NiKo» Kovač
Võistkonna G2 staarmängija Nikola «NiKo» Kovač Foto: BLAST Premiere - MICHAL KONKOL

Käesoleva aasta esimene «CS2» miljoniturniir on lõpusirgele jõudmas. Kes kuuest meeskonnast karika koos 400 000 dollariga pea kohale tõstab?

Veebruari esimestel päevadel alguse saanud turniir jõuab finaalini juba sel pühapäeval, 11 veebruaril. Enne finaali tuleb Spodek Arena publiku ees mängida veel neli mängu. Konkurentsis püsib ka Eesti tugevaim mängija.

Veerandfinaalis mängib Robin «ropz» Kool ja FaZe Clan teise Euroopa segatiimi G2 vastu. Tegu saab olema väga tasavägise kohtumisega. Eestlase kodutiim asub maailma pingerea teisel kohal, G2 aga kuuendal.

G2 on täis individuaalselt väga tugevaid mängijaid. Nende staarmängija NiKo nimetati aasta alguses toimunud auhinnagalal maailma paremuselt teiseks mängijaks. G2 eest snaipri rolli täitev m0NESY valiti aga paremuselt neljandaks.

Kaotajate ringi langes G2 pärast kaotust Ence’i vastu. OlyBeti hinnangul on eesoleva kohtumise favoriit siiski eestlase kodutiim. Kohtumise võitja liigub edasi poolfinaali Mouzi vastu.

Teises veerandfinaalis madistavad Ence ja Falcons, mis tõotab samuti olla väga pingeline kohtumine ja kindlal toonil võitjat ette kuulutada oleks naiivne. Tegu on väga huvitava kohtumisega ka seetõttu, et Falcons vaid mõned kuud tagasi soetas endale kolm Ence’i mängijat.

Praegused Falconsi mängijad SunPayus, Maden ja Snappi mängisid veel novembris kõik koos Ence’i eest. Toonane Ence’i koosseis püsis ka viimased pool aastat aktiivselt HLTV edetabeli viie parima seas, kuniks tiimi vahetada otsustati.

Ence tõi lahkunud mängijate asenduseks 9INE meeskonna kolm mängijat Goofy, hadesi ja Kylari. Hetkel asub tiim HLTV edetabeli 23. positsioonil. Falconsi ja Ence’i omavahelise kohtumise võitja mängib poolfinaalis turniiri favoriidi Spiriti vastu.

Hetkel maailma edetabeli 11. positsiooni hõivav Spirit on tugevas hoos. Poolfinaali pääsemiseks tuli neil edastada NaVi, Complexity ja kõige üllatavam oli viimane 2-0 võit FaZe Clani üle.

Nii Spiriti meeskonna kui ka statistiliselt pika puuga turniiri tugevaim mängija on endiselt 17-aastane Danil «donk» Kryshkovets.

Ürituse finaalvoorud mängitakse ühel «CS2» maastiku kõige võimsamal laval – Spodek Arenal. Ruum mahutab umbes 11 000 fänni ja piletid kohapeale müüdi kuulujuttude kohaselt välja vähem kui 10 minutiga.

Intel Extreme Masters ehk IEM on üks maailma suurimaid e-spordi turniire, mis pakub meelelahutust nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele. Kui soovid oma teadmisi e-spordist proovile panna, siis vaata koefitsiente OlyBet-i kodulehelt SIIT.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles