Kasutatud autode müüja: diiselautod on A ja O

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autod.
Kasutatud autod. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Kasutatud autode müügiga tegeleva A2 Autowelti omanik Priit Maanurm märkis, et kõrge kütuse hind on pannud eestimaalased diiselautosid eelistama.

«Kütusekulu vahe (bensiinimootoriga ja diiselmotoriga auto vahel – toim.) on nii suur – diiselmootoriga 2009. aasta Audi A6 võtab maanteel alla kuue liitri,» tõi Maanurm näiteks.

Tema sõnul ei julge firma lattu muud peale diiselauto osta, kuna bensiinimootoriga sõidukeid müüakse väga harva. «Bensiinimootorit ei riski tuua. Ostame ainult siis, kui klient tellib,» ütles ta.

Kuigi automüük läheb Maanurme sõnul ülesmäge juba märtsist saati, kannustatuna liisingute heldest meelest, ei julge ettevõtjad siiski ladu väga suureks osta. «Suure lao eeliseks on valikuvõimalus aga suurusega suurenevad ka riskid, et midagi jääb kauaks kätte. Loomulikult eeldab suur ladu ka väga suurt rahakotti,» märkis firmaomanik.

Enim ostetakse tema sõnul 10 000 – 20 000 eurot maksvaid autosid. Samas on mõned sõidukid, mis ei lähe kohe kuidagi kaubaks. «Praegu seisab üks Ford, mis on kõige odavam. Mitte keegi ei taha. Ei tea, kas asi on hõbedases värvis või milles.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles