Chevrolet esitles Spark elektriautot

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chevrolet Spark
Chevrolet Spark Foto: whatcar.ee

Chevrolet esitles Spark EV elektriautot, mille esmaesitlus toimub paari nädala pärast Los Angelese autonäitusel. Vähemalt paberi peal on tegu üsna nobeda autoga, kirjutab Whatcar?.

General Motorsi sõnul arendab jõuallikas vähemalt 134 hobujõudu ja 542 Nm. Lisades sellele Sparki väikese kere, on tulemuseks kiirendus 0-100 km/h alla 8 sekundi.

Vool tuleb 20 kWh liitium-ioon akukomplektist, millel on 8-aastane/160 000 km garantii. Auto varustatakse uue laadijaga, mis võimaldab 80 protsenti akust laadida ligemale 20 minutiga. sajaprotsendiliseks aku täituvuseks kulub vähem kui seitse tundi.

Spark elektriauto tootmisega alustatakse järgmise aasta alguses ja USA-s jõuab auto müügile suvel. Euroopasse ja muudesse piirkondadesse jõudmise aeg ei ole veel teada, samuti ei ole Chevrolet täpsustanud veel auto ühe laadimisega läbitava teekonna pikkust, kuid see peaks olema «oma klassi parimate seas».

Rohkem pilte autost näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles