Uus Lexus RX450h jõudis Eestisse

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lexus

Eestisse jõudis müügile uus Lexus RX450h, mille jõuallikaks on 3,5-liitrise V6-mootoriga hübriidajam koguvõimsusega 299 hobujõudu.


Selle võimsa masina kombineeritud kütusekuluks lubab aga Lexus vaid 6,5 liitrit saja kilomeetri kohta ehk 22 protsenti vähem kui eelmisel mudelil. Linnas peaks kütusekulu jääma 6,6 liitri juurde ja maantel 6 liitri juurde.

Kuidas see tagatakse? Heitsoojuse taaskasutussüsteem vähendab mootori soojenemisaega ning võimaldab bensiinimootori kütuse säästmiseks varem ja pikemaks ajaks välja lülitada, selgitab Lexus. Heitgaaside tagastussüsteem vähendab kütusekulu, vähendades mootori survekadusid.



Ainuomane Lexusele on luksussõidukite turusegmendis täishübriidtehnoloogia, mis võimaldab RX 450h-l sõita elektriauto (EV) režiimis, mida saab kasutada näiteks aeglases linnaliikluses - nii ei kuluta auto kütust ning liikumine on peaaegu hääletu ja ilma CO2 emissioonita.

Uus RX450h kasutab neljarattaveoga (AWD) hübriidajamisüsteemi, mis annab tagaratastele optimaalse pöördemomendi.

Kõikidel uutel RX-i mudelitel on kümme standardturvapatja, kaasa arvatud külgmised kardinturvapadjad, esiistmete külgturvapadjad, tagumised külgturvapadjad (äärmistele istekohtadele) ning põlveturvapadjad juhile ja kõrvalistujale.

Kurvi sisenemisel hindab adaptiivne esivalgustuse süsteem (AFS) sõiduki kiiruse ja rehvide nurga alusel sõiduki asukohta kolme sekundi pärast ning reguleerib vastavalt esitulede valgusvihu suunda.

Valikuline kokkupõrget ennetav ohutussüsteem (PCS) isekohanduva püsikiirusehoidjaga (ACC) kasutab millimeeterlaineradarit, et mõõta ja säilitada eelnevalt määratud vahemaad, mida hoida eessõitva autoga.

RX450h viieistmelisest salongist leiab armatuurlauda süvendatud 8-tollise ekraani ja valikulise esiklaasinäidiku, mis vähendab liigset silmade liigutamise vajadust: liikumiskiirus, heli- ja navigatsioonisüsteemi andmed projitseeritakse otse tuuleklaasile.
Uus RX on saadaval viie varustustasemega, hinnad algavad 899 900 kroonist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles