Teadlik võrgusuhtlus toob sõbrad kokku

, Microsoft Estonia tootejuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Võrgusuhtlus on järjest olulisem, et hoida järjepidevat kontakti sõpradega. Teadjamad juba oskavad kasutada võrgukanalit ka ühiste arutelude läbiviimiseks ning vajaliku info jagamiseks. Kuidas seda teha tasuta ja ühes kohas?

Augusti esimesel poolel valmistuvad õpilased ja tudengid taas kooliminekuks, otsides algavaks õppeaastaks pliiatseid, vihikuid, kaustikuid, moodsaid sülearvuteid ja teisi infotehnoloogilisi vahendeid.

Kõigil on üks soov – tuua oma igapäevasesse rutiinsesse kooliellu veidi lihtsust, arusaadavust ja mängulisust.

Meie kiirelt kasvavas ja arenevas infotehnoloogilises ühiskonnas luuakse arvutikasutajatele iga päev mitmeid uusi ja huvitavaid keskkondi, mis on mõeldud suhtlemiseks, info(allikate) jagamiseks ja salvestamiseks.

Tihti aga ollakse segaduses ja keeruline on otsustada, milline keskkond just hetkevajadustele kõige paremini vastab. Kuna paljud noored kasutavad mitmeid erinevaid suhtluskanaleid ja portaale, peab meeles pidama kümneid erinevaid salasõnu ja paroole.

Arusaamist raskendab vahel ka see, et mitmetes levinud portaalides puudub kohaliku keele tugi. Windows Live’i keskkond erineb selles osas teistest – kõik vajalikud omadused on olemas ning mis peamine – see on tasuta.

Windows Live on portaal, kuhu kogu sinu digielu (töö, kodu, kool ja sõbrad) koondub. Seda kasutab Eestis ligi pool miljonit inimest ehk peagu pool meie elanikkonnast.

Teadmine, et pea igal teisel eestlasel on Windows Live’i konto, tagab selle töökindluse ja võimalusterohkuse.

Kui kasutad sõpradega suhtlemiseks Live Messengeri – rahvasuus levinud kui MSNi, on sul on olemas ka Windows Live’i konto. Kurssi tasub end viia ka sellega, milliseid võimalusi see keskkond veel pakub.

Iga live-konto annab kasutajale suure hulga tasuta veebiteenuseid – e-posti aadress koos postkastiga ning kalender, millele pääseb ligi igast arvutist ja mida saab vajadusel ka sõpradega jagada.

Enda kasutada saab ka 25 GB tasuta ruumi internetis, et sinna lisada oma andmed, fotod, videod ja dokumendid, et neid siis vajadusel oma kontaktidega jagada.

Võrguelu positiivseks pooleks on ka töörühmade loomise võimalus, et kaasata klassivendi ja -õdesid koos õppimiseks ja arutamiseks. Nii saate jagada materjale, infot, fotosid või koguni tekitada põhjalikke arutelusid.

Iga loodud töörühm saab enda kasutusse 5 GB kettaruumi ja lähetada kiirsõnumeid tervele grupile. Rühmakalendrit kasutades saate kursis olla tunniplaani või muu kooli jaoks vajalikuga.

Võrgukeskkond annab võimaluse luua kiirelt ja lihtsalt ka iseenda veebileht, et seal näiteks blogimist alustada.

Live Messengeri kaudu saad pidada tasuta video- või häälkõnesid asukohast sõltumata, piisab vaid internetiühenduse olemasolust.

Windows Live’i saad lihtsalt inimesi kutsuda ka teistest levinud portaalidest, näiteks mõne klikiga saad lisada kontaktid Facebooki, MySpace’i või Linkedin’i.

Mis on mis?

  • Messengeris saate vestelda, fotosid vahetada ja vaadata, mis sõpradel uudist.
  • Mail koondab Hotmaili, G-maili ja teised meilikontod ning mitu kalendrit.
  • Windows Live Writer aitab blogimist lihtsustada. Lisa fotod ja videod, vorminda tekstid ja avalda tulemus enda blogikeskkonnas.
  • Kasuta fotogaleriid ja Movie Makerit oma fotode ja filmide redigeerimiseks ja korrastamiseks ning seejärel postita need võrku või saada sõpradele.
  • Tööriistaribaga Toolbar saad brauserit kohandada ja vajalikke valikuid kiiresti leida.
  • Kui sa ei soovi programmi enda arvutisse alla laadida, saad teenustele ligi ka veebi kaudu aadressilt home.live.com
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles