Peugeot esitles kolmerattalist hübriid-motorollerit ja elektrilist jalgratast

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peugeot toob turule oma esimese elektrilise jalgratta.
Peugeot toob turule oma esimese elektrilise jalgratta. Foto: Peugeot

Peugeot esitles eelmisel nädalal Milano rahvusvahelisel mootorrataste näitusel uut kolmerattalist motorolleri kontseptsiooni HYbrid3 Evolution, samuti toob Peugeot turule oma esimese elektrilise jalgratta.


Peugeot Eesti turundus- ja müügijuhi Rasmus Tali sõnul on innovaatilisus läbiv märksõna kõigi Peugeot sõidukite puhul.



Kolmerattaline HYbrid3 Evolution hübriid-motoroller on vahepunktiks kaherattalise rolleri ja auto vahel. Kolm ratast suurendavad sõiduohutust ning tagavad kõrge sooritusvõime (36 kW).

Mõlemasse esirattasse on paigaldatud liitium-ioon akudel töötavad elektrimootorid ning taga asub bensiinimootor. STOP & START süsteem võimaldab sõidukil paigal seistes või elektritoitel sõites sisepõlemismootoril automaatselt puhkerežiimile lülituda, säästes olulisel määral kütust ja vähendades heitgaase.

Sisepõlemismootor käivitub vajadusel koheselt ning märkamatult. Kütusekulu on hübriid-motorolleril 2 liitrit/100 km kohta, samas on CO2 heitmete tase tänu hübriidtehnoloogiale keskmiselt vaid 48g/km ning elektritoitel 0g/km.

Oma esimese elektrilise jalgratta lansseerib Peugeot koostöös Ultra Motoriga. Hübriidjalgratas kasutab 36V Li-ion akut ning 250-vatist elektrimootorit, millega saab läbida kuni 70-kilomeetrise teekonna.

Jalgrattal on kolm käigutasandit ja pöördesensor, eraldi automaatne valgustus ning esimesed ja tagumised ketaspidurid tagavad kasutajale turvalisuse igas olukorras. Peugeot on jalgrattaid tootnud alates 1882. aastast, mil toodeti esimene jalgratas nimega Grand-Bi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles