Tänasest võib suverehvidega sõita

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeamet ei soovita enne lume kadumist rehvivahetusse kiirustada
Maanteeamet ei soovita enne lume kadumist rehvivahetusse kiirustada Foto: Peeter Langovits.

Tänasest võib Eesti teedel sõita suverehvidega, ent Maanteeamet ei soovita talverehve ära vahetada enne, kui lumi juba kõikjalt enam-vähem sulanud.

Maanteeameti peadirektori asetäitja Villu Vane ütles, et praegu rehvivahetusse lippamine oleks ilmselge kiirustamine: «Talv ju püsib ja lund on nabani ja see, et peatänavatel ja põhiteedel on asfalt väljas, ei tähenda, et kõrvalteed samasugused on.»

Rehvivahetusele soovitas ta mõtlema hakata alles siis, kui lumi igalt poolt juba enam-vähem ära sulanud on.

Maanteeameti pressiesindaja Allan Kasesalu lisas, et rehvivahetust tasub kaaluda siis, kui talvised teeolud on muutunud suvisteks. «Arvude keeles tähendab see olukorda, kus teepinna temperatuur on juba pidevalt plusspoolel. Tähtis on silmas pidada seda, et teepinna temperatuur kipub eriti kevaditi jääma oluliselt alla õhutemperatuurile.»

Maanteeameti kogemus on näidanud, et Eesti sõidukijuhid üldjuhul arvestavad rehvivahetusel ilmastikuoludega ega kipu liialt kiirustama.

Sõiduautod, veoautod ja haagised peavad vastavalt teede- ja sideministri määrusele kasutama Eesti teedel talverehve 1. detsembrist kuni 1. märtsini.

Naastrehve lubab tänavu kehtima hakanud uus kord kasutada 15. oktoobrist kuni 31. märtsini. Erandina võib talviste tee- ja ilmastikuolude korral naastrehve kasutada kuni 30. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles