Tööviljakus telekommunikatsioonis oli keskmisest 4 korda suurem

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutid
Arvutid Foto: SCANPIX

Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) sektori ettevõtete tööviljakus lisandväärtuse alusel oli 2009. aastal kaks korda kõrgem kui kogu ettevõtluses keskmiselt põhiliselt tänu telekommunikatsiooni ettevõtetele.

IKT sektori lisandväärtus oli 2009. aastal esialgsetel andmetel 7,6 miljardit krooni, mis moodustas kogu ettevõtluse lisandväärtusest 9 protsenti, teatas statistikaamet.

Telekommunikatsiooniettevõtetes oli tööviljakus neli korda kõrgem kui kogu ettevõtluses keskmiselt.

IKT sektori ettevõtted müüsid 2009. aastal kaupu ja teenuseid 24,9 miljardi krooni eest, mis moodustas 5 protsenti kogu ettevõtluse müügitulust. Enamiku IKT sektori müügitulust andsid teenindusettevõtted (19,6 miljardit krooni). IKT töötleva tööstuse ettevõtete müügitulu oli 5,3 miljardit krooni.

IKT sektoris oli 2009. aastal hõivatud 16 000 inimest, kes moodustasid ligi 4 protsenti kogu ettevõtluses hõivatutest. Seejuures IKT sektori tööjõukulud moodustasid 7 protsenti kogu ettevõtluse omadest.

IKT sektori ülevaadet koostas statistikaamet 2009. aastal esimest korda. Sektorisse kuuluvad töötleva tööstuse ja teeninduse tegevusalad, mille tooted säilitavad, edastavad või kuvavad andmeid ja informatsiooni elektrooniliselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles