Volvo: auto sõitku, sohver säutsugu

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volvo uusim mudel, XC90, augustis Stockholmis esitlusel.
Volvo uusim mudel, XC90, augustis Stockholmis esitlusel. Foto: Anders Wiklund / TT

Volvo on alati inimeste turvalisust tähtsaks pidanud. Twitteris säutsumine, tekstisõnumite tippimine ja internetis surfamine on tänaseks tõusnud niivõrd ohtlikule tasemele, et tegevjuht Håkan Samuelsson ei näe muud võimalust kui kutsuda appi autopiloot.

«Lähtuvalt meie nägemusest, et Volvos ei tohiks keegi surma saada, on isejuhtimine absoluutselt vajalik, sest nüüd on autos liiga palju häirivaid tegureid,» ütles Samuelsson Financial Timesile.

«Praktiliselt kõik avariid sünnivad inimlike vigade tõttu, tehnilisi vigu on väga vähe. Just seetõttu ongi lennukites autopiloodid. Seda mitte selleks, et piloot võiks minna esimesse klassi kenasti aega veetma, kenasti einestama või magama. See on järgmine samm turvalisuse vallas,» selgitas Samuelsson Pariisi autonäituse avamisel peetud kõnes.

Samuelsson usub, et «autopiloodiga sõit on vaid paari aasta kaugusel», eriti just maanteedel liuglemise osas: «Sa võid lõõgastuda, seljatoe alla lasta, veeta pool tundi midagi tegemata. Nagu lennukis, on sul seal üleval autopiloot, aga kui sa maandud siis seda võid sa teha käsitsi.»

Õhtu lõpuks lubas Prantsuse valitsus, et laseb tootjad oma teedele iseliikureid testima – spetsiaalsete numbrimärkidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles