Hiinlased taaselustavad Fiskeri uue nime all

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fisker Karma 2009 Los Angelese autonäitusel.
Fisker Karma 2009 Los Angelese autonäitusel. Foto: Fred Prouser / Reuters

Pankrotistunud hübriidautotootja Fiskeri omandanud Hiina autotootja Wanxiang kavatseb auto taas turule tuua, kuid uue nime all: Elux.

Reuters kirjutab oma allikatele viidates, et Wanxiang taaselustab ettevõtte kunagise tippmudeli Fisker Karma Elux Karma nime all ja see jõuab tootmisse järgmise aasta keskpaigas. Ühe allika sõnul kavatseb Hiina ettevõte kulutada miljoneid seitse aastat vana automudeli uuendamisele.

Uue Elux Karma hind väidetakse algavat 135 000 dollari juurest, mis on ligi viiendiku kõrgem kui Fisker Karma hind.

Ühe allika teatel ei kavatseta enam autot koostada Soomes. Soome Valmeti autokoostetehas pani kokku Fisker Karmasid. Uue koostetehase asukohta pole Wanxiang avalikustanud.

Taani autodisaineri Henrik Fiskeri asutatud Fisker alustas tegevust 2007, sai muu hulgas subsiidiumeid ka USA valitsuselt, kuid läks ikkagi 2013 aastal pankrotti. Fisker ise on saanud taas tööd autodisainerina, möödunud sügisel avalikustati tema disainitud Ford Mustangi eriseeria.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles