Honda sai tiivad

Kadri Hansalu
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
HondaJet Tokyos Haneda lennuväljal.
HondaJet Tokyos Haneda lennuväljal. Foto: AP / Scanpix

Jaapani autotootja on pärast kolme aastakümmet planeerimist ja arendamist valmis turule tulema ülikiire ärilennukiga, millel on mootorid tiibade kohal.

Seitsme istekohaga HondaJet, mis maksab ligi 4,5 miljonit dollarit, ootab viimast heakskiitu USA lennuametilt. Esialgne sertifikaat saadi juba märtsi lõpus. Seega loodetakse selle aasta keskel juba esimesed lennukid klientideni toimetada, kirjutab The Wall Street Journal.

HondaJetiga saab 67-aastane autotootja Honda priviligeeritud lennukitootjate klubi liikmeks. Lisaks neile valmistub Jaapanis oma esimest kommertslennukit turule tooma ka Mitsubishi, kes planeerib esimest testlendu selle aasta lõpus.

Honda toodab peale autode ja lennukite veel roboteid, laevamootoreid ja muruniidukeid. Ükski autotootja ei ole siiani edukalt lennukite tootmiseni jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles