Google Project Ara – maailma kohaldatavaim telefon

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekt Ara tähendab uudset moodultelefoni Google'ilt.
Projekt Ara tähendab uudset moodultelefoni Google'ilt. Foto: allaboutprojectara.com

Google on nutitelefone valmistanud juba üle viie aasta ning ettevõtte Nexus-seeria telefonid on võitnud paljude kasutajate poolehoiu. Juba mõnda aega on Google aga kavandanud hoopis teisest mastist telefone: nutikaid, mida saame endale komplekteerida ise – see on projekt Ara, vahendab tehnoloogiaportaal Digitark.

Projekt Ara idee on lihtne – ehita endale oma vajadusi arvesse võttes telefon, mis on paras täpselt sinule, vahendab Digitark portaali TNW. Telefoni kondikavaks kutsutakse tema keret ehk endo't, millele saad oma maitse järgi erinevaid mooduleid juurde lisada. Näiteks, kui sulle meeldib pildistada, kuid muusika kuulamine pole kuigi oluline, komplekteeri omale telefon, millel on parim saadaolev kaameramoodul ning jäta ära moodulid kõlarite jaoks, et nende asemele panna mitu akut – et telefon pildistamisel pikemalt vastu peaks.

Algselt veel selle aastanumbri sees Puerto Rico kasutajateni beetatestimiseks jõudma pidanud telefonid siiski nii varakult välja ei jõua ning arvestades ettevõtte hiljutist teadaannet Twitteris, otsitakse beetatestimiseks uut asukohta Ühendriikidest.

Puerto Rico kasuks rääkis sealne suur nutiseadmete kasutajaskond, kellest lausa 77 protsenti kasutab oma mobiilset seadet peamise vahendina internetis käimiseks. Esialgsest beetatesti asukohast loobumise põhjuseid ettevõte täpsustanud ei ole.

Nähtavasti panustab Google sellele, et tulevikus ei uuenda me mitte oma telefone, vaid nende üksikuid funktsioone ning kui ettevõte suudab sellesse ideesse kaasata ka arendajaid, võib juhtuda, et meie tulevikutelefonid pole mitte monoliitsed klotsid, vaid pigem erinevatest hõlpsasti vahetatavatest juppidest koosnevad nutimasinad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles