Android Wear nutikell sobitub nüüd ka iPhone'iga

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui omad Androidi tarkvaraga kella, siis nüüd saad seda kasutada ka oma iPhone'iga.
Kui omad Androidi tarkvaraga kella, siis nüüd saad seda kasutada ka oma iPhone'iga. Foto: androidcentral.com

iPhone'i kasutajad saavad nüüd oma telefoniga kasutada ka Androidil toimivaid nutikellasid, kirjutab tehnoloogiaportaal Digitark – selleks tuleb telefoni tõmmata vaid rakendus Android Wear. Android Wear for iOS tuli välja alates 2. septembrist ning selle kasutamiseks lae alla rakendus ning ühenda nutikell bluetooth'iga. Rakendust toetavad iPhone 5c, 5, 5s, 6 ja 6+, mis kasutavad vähemalt tarkvaraversiooni 8.2.

Viimastel aastatel on järjest enam populaarsust kogunud nutikellad, mida praeguseks on saadaval juba üsna lai valik erinevatelt tootjatelt, et rahuldada ka kõige nõudlikumaid nutiseadmekasutajaid. Seni oli Android-telefonide kasutajatel valiku osas suur eelis, kuna kellasid, mis Androidiga töötaksid, oli rohkem. Nüüd on see muutunud ning nutikellasid nagu Motorola 360 või Asus ZenWatch saab rõõmsalt kasutada ka iPhone'i omanik.

Google'i esindaja David Singleton kirjutas ettevõtte blogis, et igapäevases kasutuses olev seade peab olema «just see õige» ning Androi Wear pakub lugematul hulgal erinevaid nutikellasid, et iga kasutaja leiaks endale sobiva, vahendab Digitark.

Nutikell teeb sinu elu lihtsamaks mitmel viisil:

  • Vaata teavitusi otse kellalt. Kõik kiireloomuline ning tähtis info nagu meilid, sõnumid ja vastamata kõned kõigest käeliigutuse kaugusel ning ilma telefoni taskust või laualt tõstmata.
  • Jälgi igapäevast liikumist. Pane paika liikumiseesmärgid ning sinu kell mõõdab neid automaatselt. Mitmed kellad suudavad isegi jälgida sinu pulssi.
  • Hoia oma aega kokku. Kell annab sulle märku, kui hakkad kohtumisele hiljaks jääma või milline on hetkel liiklusolukord. Kellalt saad ka küsida ilmaprognoosi ning lisada meelespäid (mitte küll Eesti keeles).

Nüüd, kus telefoni operatsioonisüsteem ei ole enam nutikellade valimisel nii piirav faktor kui varem, viska headele pakkumistele pilk peale ning muuda oma elu mugavamaks uue nutikellaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles